Wereld Meningitis Dag

24 April, een dag om bij stil te staan: Wereld Meningitis Dag. Je zal het maar krijgen: meningitis oftewel hersenvliesontsteking. Sommige getroffenen kunnen het niet navertellen. Als ik een minuut stilte kon inlassen, dan deed ik dat nu…

Een aantal getroffenen leeft met restverschijnselen – van matig tot ernstig – of probeert daarmee te leven. Weer anderen houden er gelukkig niets aan over.

De gevolgen van hersenvliesontsteking zijn dus voor iedereen anders. Maar als er gevolgen zijn, dan zal je daarmee om moeten leren gaan. Uit eigen ervaring – en ervaringen van lotgenoten – weet ik dat dat niet altijd gemakkelijk is. Datzelfde geldt voor naasten.

Gelukkig gingen er voor mij ramen open waar deuren dicht waren gegaan nadat ik in 2010 hersenvliesontsteking kreeg. Dat is één van de redenen dat ik mijn boek Windkracht 6 schreef: lotgenoten op weg helpen en proberen onzichtbaar letsel zichtbaar te maken.

Maar laten we op 24 april vooral stilstaan bij Wereld Meningitis Dag. En wees er alstublieft alle dagen van bewust dat SNEL HANDELEN bij meningitis heel belangrijk is: http://ow.ly/4n1Fz0

Wereld Meningitis Dag

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *