De winkeljuffrouw

Kom ik bij de buurtsuper, word ik aangesproken door een voor mij bekende winkeljuffrouw. Enthousiast komt ze naar me toe gelopen. ‘Ik heb je boek bijna uit hoor! Wát een herkenning over die prikkelgevoeligheid na je hersenvliesontsteking. Knap van jou dat je daar zo mee omgaat. Ik ben autistisch en ken die overgevoeligheid ook. Ik los het op door mijn koffie- en lunchpauze alleen door te brengen en mijn eigen tempo te bepalen aan de kassa.’ Ik vind herkenning in haar oplossingen.
‘Ik vind het tweede deel van je boek erg interessant en leerzaam,’ zegt ze. ‘Maar het eerste deel, ja het eerste deel, dát vind ik zo leuk! Die belevenissen van je blinde vriendin en jou, daar kan je nog een boek over schijven…’ Ik kijk haar bedenkelijk aan, want dat ben ik niet van plan.
Ze vertelt weer verder. ‘Dat filmpje van Mijn Vriendin en Ik, is dat nog ergens te bekijken?’ Ik lach, want ik denk terug aan de lol die Ria en ik hadden achter de schermen bij Enjoy Life Media/RTL4; die lol die beschreven staat in Windkracht 6. Na een korte afdwaling geef ik antwoord op haar vraag. ‘Ja hoor. Alles wat met mijn boek te maken heeft, vind je op www.windkracht6.info en ‘het filmpje’ (wat trouwens een uitzending is van drieëntwintig minuten) kun je nog bekijken op www.agnesvanoverveld.nl.’

Ze schijft de namen van mijn websites op, want ze kan niet zo goed onthouden. Net als ik.

logo_plus_supermarkt

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *